оптимизация - траурни агенции - почистващи фирми - надгробни паметници - работа в Белгия - работа в белгия - фургони - частни гробища - екскурзия до Санкт Петербург - транспорт с линейка - ръчно изработени кукли - оптимизация - хотели доспат - уеб страници бургас - почивка в Кушадасъ -
Каталог
B807

B807

Код на продукта: 92924
Наличност: Няма наличност
Цена: 6,40лв
Добави в "Желани"
Добави за сравняване

Снимките са илюстративни. Възможно е да има разлика между тях и действителния продукт, без това да се отразява на характеристиките работата, и предназначението му!

Описание
"Терморегулатор-3" Предлаганото устройство може да се използува за направа на термостат за "битов инкобатор",терморегулатор за аквариум,терморегулатор за подово отопление и др. Схемното решение осигурява поддържана фиксирана температура в затворен съд с точност +/-0,2 градуса С. Принципът на работа е следния: в ИС723 има операционен усилвател,емитерен повторител и термокомпесационна схема. Датчика е изграден с диодите D3,D4,D5 и заедно с резисторите R3,R1,R2 и тримера PR образуват мост,който може да се оправлява с тримера PR, така че напрежението на деференциалния вход на операционния усилвател на ИС723 при нагласяване на желаната температура на задействане да бъде 0. Мостът се захранва с термокомпенсирано напрежение осигорено от извод 6 на ИС. Работа с терморегулатора : да приемем ,че ни трябва да подържаме 38 градуса.За нагревател ще използуваме лампа 40W /2х25w/.Нужен е и тернометър за следене на температурата .Трябва да се има на предвид,че при завъртане на тримера към R2 се завишава температурата , а към R1 се занижава.Поставяме тримера в положение 1/3 от R2 и следим кога релето ще изключи нагревателя ,а също и температурата в точния момент.Примернп темп. е 40 градуса ,ще трябва да завъртим тримера към R1 и отново следим при каква темп. ще изключи релето.След няколко отрегулирания с тримера достигаме до желаната температура... Устройството може да се захранва по два начина:трансформаторно и безтрансформаторно, като за пробно птрегулиране на желаната температура да се използува схемата с трансформатора с цел безопасност и след това може да се приложи безтрансформаторната схема. Внимание! ПРИ РАБОТА С 220V ДА СЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ЗА РАБОТА С ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ. Консумацията на устройството е около 40мА. С цел осигуряване на безотказна работа да се използува паралелно акумулаторно захранване. Релето Р по паспортни данни осигурява ток на контактите 2х5А.
продукт - XK B807
Този продукт се намира в категория - ДОБРИ КИТ
Работи на OpenCart
М. П. Ел ЕООД(Toва не е онлайн магазин!!!) © 2021